Видалення та продовження доменних імен

Добро пожаловать в реальную жизнь! Она довольно паршивая, но ты втянешься! © "Друзья"

Досить часто виникають питання стосовно терміну використання доменного імені або ж видалення реєстрації.

У відповідності з регламентуючими документами ICANN, доменні імена реєструються на фіксовані періоди часу, які передбачають продовження терміну реєстрації на кожний наступний період. Відповідно, доменні імена не викупляються, а по-великому рахунку передаються в оренду на певний період.

Перед закінченням терміну дії домену клієнту (його представникам) надсилаються декілька повідомлень із зазначенням дати закінчення терміну реєстрації доменних імен і про те, як зробити продовження.  Доменне ім'я продовжується не з дати надходження оплати, а з дати його закінчення.

У випадку, якщо клієнт не продовжить реєстрацію доменного імені до закінчення терміну реєстрації, домен може бути вилучений у будь-який момент після закінчення цього строку. В цілях запобігання небажаного видалення доменів, реєстратори здебільшого надають можливість продовження реєстрації домену після дати закінчення реєстрації. В цей період здебільшого домен є доступним для відновлення клієнту, а інші клієнти його зареєструвати не можуть. В більшості випадків цей термін триває 30-40 днів. Дана можливість не гарантована і клієнти повинні заздалегідь піклуватися про продовження доменних імен, щоб уникнути їх видалення. 

Далі, в залежності від доменної зони, адміністратор зони веде себе по різному. Але після закінчення цього терміну домен може бути видалений та доступний для реєстрації іншими замовниками.

Розкажіть нам про свій проект!