Внесення контенту сайту – важливо чи ні?

Добро пожаловать в реальную жизнь! Она довольно паршивая, но ты втянешься! © "Друзья"

Загалом процес розробки сайту можна розділити на п’ять етапів (формування технічного завдання, розробка дизайну сайту, верстка дизайн-макетів, підключення до адміністративної частини та програмування, наповнення сайту інформацією). Як на мене усі вони є рівноцінно важливі для того, щоб на виході можна було отримати справді якісний продукт. Проте досить часто трапляється, що власники сайтів забувають про останній етап – внесення контенту сайту. От і появляється в інтернеті величезна кількість сайтів, які або ж взагалі ненаповнені, або ж вони залишаються на рівні, на якому їх здав розробник сайту і оновлюються вкрай рідко.

Перш за все, потрібно пам’ятати, що сайт – це лице вашої компанії в очах інтернет-користувачів, а їх кількість в Україні постійно зростає. І коли вони бачать пусті сторінки вашого сайту, це не сприяє тому, щоб вони перейшли в категорію ваших клієнтів.

Окремої уваги заслуговують розділи новин, блогів і подібних, які відображають час, коли вони внесені. Потрібно одразу розуміти, що ці розділи потребують постійного оновлення. Відвідувач сайту, побачивши минулорічну новину, може зробити висновок, що інформація на сайті з того часу не оновлювалася, або ж сайт недіючий, або ж що компанія вже не працює на ринку. У всіх трьох випадках він скоріш за все буде шукати інших партнерів та постачальників. Мабуть на стадії, коли визначаєте функціонал сайту з розробником, обдумайте, чи зможете ви забезпечити їх регулярне оновлення.

Варто пам’ятати, що усі затрати та зусилля вкладені у роботу сайту – це інвестиція в розвиток вашого бізнесу. І тільки вклавши кошти та час, ви зможете отримати інструмент з допомогою, якого зможете реалізовувати заплановані маркетингові цілі. В протилежному випадку ви просто отримаєте результат, який по суті ніякої користі не приносить, а сайт перетвориться з активу компанії у так звану «валізу без ручок».

Мабуть в багатьох крутиться думка про те, що сайт явного прибутку їм наразі не приноситaь, то і приділяти йому часу нема потреби. Так, дайте йому шанс, виділіть хоча б годину в тиждень, бо інакше він ніколи прибутку вам не принесе. Мені це нагадує ситуацію, коли ви купили автомобіль і не їздите на ньому тому, що потрібно заправляти пальним.

Хотілося, щоб усі на виході отримували сайти, які радуватимуть око та приноситимуть прибутки, які значно перевищуватимуть затрати на розробку та ведення сайту.

Розкажіть нам про свій проект!