Бло

г

Інколи виникає потреба видалення папки засобами php. Наприклад: видалив товар з БД, видалив файли. Rmdir і вперед! Но якщо в папці є файли обо підпапки, тоді rmdir начне плюватись.

Виникла потреба в віддаленому доступі до mysql. Ну, не проблема. Залогінився в IspManager, в розділі БД вибрав необхідну БД, поставив галочку "дозволити віддалений доступ", прописав доступні IP. І все. Перезавантажую сторінку.

Помилка з'єднання з БД. Код: 1045;
 Текст помилки: SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user '**********'@'*************' (using password: YES)

Отакої...

Ситуація. Пошук по сайту не шукає товар 02п, але ж він там є, - каже клієнт. Сіли ми з програмером Максимом, тестимо. Після 30хв тестів, зрозуміли що механізм пошуку написаний правильно (використовує 7 різних умов, напр: транслітерація тексту та ін.). І тут я згадав. По замовчуванню в налаштуваннях mysql сервера, в індекс (FULLTEXT) попадають слова, розміром >=4 символів. ...ОПА, подумав Макс. Так ми маємо власні сервера, ...ОПУ ми відкладемо на інший день.

Продовжуємо ставити інструменти для веб-майстра на Ubuntu. Для написання коду я давно використовую ідешку PhpStorm. Про її переваги говорити можна багато, тому одразу до справи.

Phpstorm

В продовження теми Ubuntu. Якщо ви відкрили цей пост, значить вже встановили Ubuntu. Відразу наголошую, ми не ставимо готову звязку LAMP, а поставимо кожний елемент окремо і налаштуємо.

Ubuntu Apache2+php5+mysql+phpmyadmin

Прийшов час перевстановити свою Убунту :(. Вже вийшов новий реліз Ubuntu 14.04 "Trusty Tahr" LTS, завантажити його ви можте тут. І одразу виникає питання, — який з них завантажити? Я то знаю, а Ви? Наступна серія статтей буде присвячена встановленню і налаштуванню убунту. Тобто все, що необхідно вебмастеру.

Ubuntu 14.04

Internet Explorer — страшний сон будь-якого верстальника, незалежно від версії. І як без цього інструменту жити верстальникам, та й програмістам, які користуються Ubuntu.

playonlinux

Досить часто виникають питання стосовно терміну використання доменного імені або ж видалення реєстрації.

Після оновлення версії WYSIWYG редактора CKEDITOR в одному з проектів, який у нас на обслуговуванні, виникла проблема з обрізанням тегів. Трохи погугливши, зрозумів що проблема не тільки у нас.

Резервне копіювання на будь-якому сервері є вкрай важливим завданням. Особливо коли проекти виконуються протягом кількох місяців.

Погодьтесь, робити кожного дня бекапи проектів, не надто цікава робота. Або якщо у вас кілька робочих машин і на всіх потрібно робити копії актуальних проектів.

Хтось мусив це зробити!

Медична платформа "PeteHealth"

 

Дизайн обкладинки для книги "Столітній чоловік, що виліз у вікно і зник"

 

Платформа для референцій "LEGAL MATES"

 

FundFlow - онлайн платформа для подій

 
Розкажіть нам про свій проект!