Бло

г
Як встановити Varnish + Apache2 на Ubuntu 16

Varnish — це гнучкий інструмент для прискорення роботи сервера. Не буду писати багато тексту про нього, цієї інформації більш ніж достатньо в інтернеті.

Тут я опишу процес встановлення, проблеми, які можуть виникнути і рішення.

Встановлення і налаштування веб-сервера Apache2 + php + mysql + phpmyadmin на Ubuntu16.04

Попередня саття про встановлення і базове налаштування сервера на ubuntu користується великим попитом, незважаючи на те що вона вже морально устаріла. Тому я вирішив поділитись з вами досвідом встановлення софта на Ubuntu 16.04.

Я вирішив продублювати частину інструкції з попередньої статті

Довго встановлюється windows на ноутбук з ssd.

Вирішив зробити абгрейд одного робочого ноутбука (HP ProBook 4540s Intel i5 / 6gb / 750 Gb / Radeon 2gb). Докупили планку памяті kingston на 8Gb та ssd intel на 120. 

Рекурсивне видалення старих архівів в Linux по крону

Виникла проблема — на одному з серверів для збереження бекапів переповнилося місце. Через це на іншому сервері також переповнилося місце. Тому що спочатку робиться архів локально, а потім переміщується на один із серверів бекапів.

Бекап сайту с VPS на віддалений FTP сервер

Ця стаття стане в нагоді власникам сайтів на хмарних хостингах типу digitalocean або тим, хто конфігурує сервери під свої потреби без використання панелей ispmanager, cpanel, vesta і тп.

Давно хотів написати цей скрипт, але руки якось не доходили. Проте кількість сайтів на власних VPS зростає, і вручну заходити і робити бекапи почало набридати (бекап бази здійснюється автоматично кожен день скриптом automysqlbackup, а файли архівував і переміщував вручну). 

AllowOverride All httpd — заборона перегляду папок в Ispmanager

Коли необхідно приховати перегляд файлів і папок сайту, достатньо прописати в корені в файлі .htaccess такий рядок Options All -Indexes. Ну або створити .htaccess в корені сайту, якщо його немає. Ніби все просто, але. А якщо в вас на сервері під ispmanager не була включена ця опція? І в вас тепер пів сотні аккаунтів? Невже тепер для кожного домену потрібно створювати файли .htaccess і прописувати налаштування? 

Google mobile friendly

Компанія google запустила новий інструмент , який дозволяє перевіряти ваш сайт на дружелюбність до мобільних пристроїв. Що це нам дає?

php pdo mysq class

Вирішив поділитись драйвером, який ми використовуєм для роботи з БД MySQL. Клас є розширенням PDO і включає в себе готові функції для роботи з основними операціями CRUD. Працює по паттерну singleton. Основне завдання: зменшити кількість помилок при рутинних операціях, та зменшити кількість коду.

Інколи потрібно швидко почистити вміст файлу на сервері. Дехто робить це видаленням і повторним створенням. Але тут постає питання прав і власника. Тобто перед тим як його видалити , потрібно знати хто його власник, щоб ви (root) знали для кого новий створити.

Досить часто виникають питання стосовно терміну використання доменного імені або ж видалення реєстрації.

  • 1
  • 2

Хтось мусив це зробити!

Медична платформа "PeteHealth"

 

Дизайн обкладинки для книги "Столітній чоловік, що виліз у вікно і зник"

 

Платформа для референцій "LEGAL MATES"

 

FundFlow - онлайн платформа для подій

 
Розкажіть нам про свій проект!