9 критеріїв інтернет-магазину, які перетворюють відвідувача в покупця

Добро пожаловать в реальную жизнь! Она довольно паршивая, но ты втянешься! © "Друзья"

Інтернет-торгівля розвивається шаленими темпами. Одні онлайн-магазини з'являються, інші йдуть з поля бою, так і не зрозумівши, що вони зробили не так. В інтернеті можна знайти кількаденні тренінги/семінари, які в результаті обіцяють навчити успіху в онлайн-продажах. Звісно, що однієї єдиної правильної відповіді, як зробити ваш онлайн-бізнес успішним не існує. 

Найбільше усіх цікавить, що ж може змусити відвідувача сайту натиснути кнопку «замовити». Можна виділити 9 основних критеріїв, по яким користувач обирає інтернет-магазин для здійснення покупки:

1. Актуальна інформація про наявність товару на складі та ціни. Досить неприємна ситуація виникає, коли до покупця дзвонить представник інтернет-магазину, щоб сповістити, що ціна на сайті неактуальна, чи товар відсутній на складі і в кращому випадку його потрібно очікувати певний час. Якщо клієнт і погодиться на ваші умови, наступного разу при покупці, скоріш за все, він обере вже інший магазин.

2. Зручна навігація та пошук товарів. Нікому не хочеться витрачати багато часу на пошук необхідного товару та переходити по десяткам категорій та підкатегорій. Велика кількість переходів при пошуку необхідного товару значно знижує ймовірність того, що відвідувач сайту стане вашим покупцем. Зробіть ваш каталог максимально простим та зрозумілим. По-можливості реалізуйте такі розділи, як хіти продаж, новинки, раніше переглянуті товари.

3. Опис товару. Користувачі здебільшого хочуть побачити якісні зображення товару, а також опис та характеристики. Реклама та розкрутка сайту не принесуть бажаного результату, якщо у вас не буде внесено інформації про товари, які ви пропонуєте. Проте варто також зауважити, що інформації не повинно бути дуже багато, бо описи на декілька сторінок читати ніхто не буде.

4. Відгуки інших користувачів. В більшості випадків інтернет-користувачі хочуть дізнатися думку інших покупців про даний товар. Досить часто саме відгуки можуть вплинути на кінцевий вибір покупця. Також відвідувачі шукають думку інших про сам інтернет-магазин, щоб можна було спокійно замовляти певний товар. Саме відгуки часто виступають як гарантія надійності магазину.

5. Комунікація клієнтів з представниками інтернет-магазину. Як би нам не хотілося автоматизувати процес, бажання поспілкуватися з «живим» консультантом не забереш. Тому велика кількість покупців очікують побачити можливість звернутися до менеджера по-телефону, скайпу чи  онлайн-консультанту. Наявність адреси офісу виступають як показник надійності даної компанії.

6. Вибір способу доставки та оплати.  Покупці хочуть мати вибір способу доставки та оплати, який для них є зручним. Згідно досліджень кількість замовлень значно зростає, коли інтернет-магазин пропонує безкоштовну доставку. Дане правило діє навіть, якщо вартість товарів в цьому інтернет-магазині є дещо вищою від конкурентів

7. Наявність акцій та спеціальних пропозицій . Знижені ціни та спеціальні пропозиції значно підсилюють бажання відвідувача здійснити замовлення. Також доволі дієвою є пропозиція суміжних товарів за зниженою вартістю.

8. Красивий дизайн. Є доволі велика кількість інтернет-магазинів, глянувши на які взагалі зникає бажання щось замовляти. Хоча варто зауважити, що дизайн інтернет-магазину перш за все не повинен відволікати відвідувача від основного процесу – купівлі товару. Водночас він повинен бути легким, приємним та стильним.

9. Зручне та швидке замовлення. Покупець хоче швидко замовити товар, не заповнюючи десятки полів та форм, мати можливість продовжити процес замовлення товару та мати можливість редагувати замовлення. Після замовлення покупець хоче отримати швидке підтвердження на електронну пошту або телефон, про те, що замовлення опрацьовано і буде виконано.

Варто пам’ятати, що бізнес в інтернеті – це розвиток. Незалежно від того, яких результатів вам вже вдалось досягнути, ваш інтернет-магазин потрібно постійно розвивати та вдосконалювати.

Розкажіть нам про свій проект!