50 відтінків логотипу. Частина 1

born to die

Немає єдиного підходу до створення логотипів. Проте існує великий вибір технік та стилів, якими може скористатися дизайнер, щоб згенерувати справді круте лого.

В цій статті я покажу приклади логотипів, що належать до різних категорій: по стилю, формі, глибині, кольорах, техніці виконання, використаних елементах тощо.

Зазвичай логотип водночас належить до кількох категорій. Наприклад, логотип може бути з унікальним шрифтовим накресленням і мати різні кольорові літери, це може бути тривимірна графіка з градієнтами або ж персонаж чи тваринка, намальовані як імітація дитячого малюнка.

Кажуть, що творчість полягає в здатності несподіваним чином об'єднати добре відомі, звичні речі. Цю думку, принаймні щодо створення логотипів, я вважаю цілком справедливою.

Хороший дизайнер логотипів створює унікальні логотипи за допомогою декількох інструментів, старається поєднати різні форми і техніки. Хороший дизайнер втілює дух і стиль компанії в знаці, який нестиме потрібні асоціації з діяльністю компанії.

Коли замовник захоче спробувати зовсім іншу, кардинально нову концепцію, перегляньте ці 50 категорій — у вас неодмінно з’явиться нове дихання та ідеї для створення ідеального логотипу.

Осягнути всі 50 ідей за раз буває складно (або ж неефективно), тому в цій частині я покажу перші 25 технік, а решту залишу для другої частини статті ;) До речі, вона вже тут

1. Окрема іконка

2. Унікальний шрифт

3. Перша літера

4. Ініціали

5. Введення графіки в шрифт

6. Герб

7. Штамп

8. Текст в формі

9. Леттерінг

10. 3D графіка

11. Симетрія

12. Прозорість

13. Градієнти

14. Контур

15. Ілюстрація

16. Примітивні форми

17. Простір через негатив

18. Мультиплікаційний персонаж

19. Персонаж, талісман

20. Реалізм

21. Етикетка

22. Паттерн

23. Прихований об’єкт

24. Подвійний сенс

25. Символ

Продовжуйте черпати натхнення тут.

Джерело ідеї

як заголовкове зображення до статті використано кадр з фільму "50 відтінків сірого. 

Розкажіть нам про свій проект!