5 найпопулярніших інтернет-магазинів світу

Добро пожаловать в реальную жизнь! Она довольно паршивая, но ты втянешься! © "Друзья"

Перелік фаворитів ринку електронної комерції, на яких варто рівнятись та з яких варто брати приклад.

1. Amazon - найбільша в світі компанія по обороту серед компаній, які продають товари та послуги через Інтернет. Компанія Amazon.com була створена в 1994 році американським підприємцем Джеффом Безосом, а в 1995-му році був запущений сайт. Спочатку на сайті продавалися тільки книги. В даний час сервіс Amazon.com охоплює 34 категорії товарів, у тому числі електронні книги, побутову електроніку, дитячі іграшки, продукти харчування, господарські товари, спортивні товари та багато іншого.

2. eBay Inc - американська компанія, що надає послуги в областях інтернет-аукціонів (основне поле діяльності), інтернет-магазинів, миттєвих платежів. 4 вересня 1995 в Сан-Хосе (штат Каліфорнія) програміст П'єр Омідьяр створив онлайновий аукціон під назвою AuctionWeb як частину свого особистого веб-сайту. Спочатку AuctionWeb був повністю безкоштовний, і поступово почав залучати продавців і покупців. До кінця 1995 року на сайті проходили тисячі аукціонів.  У 1995 році П'єр Омідьяр встановив базові цінності аукціону eBay, що визначають принципи роботи аукціону і діють по теперішній час:  «В основному всі люди порядні», «Кожен може внести свій вклад», «У відкритому спілкуванні люди виявляють свої кращі якості». Сьогоднішня назва у компанії з’явилася у вересні 1997. Спочатку Омідьяр хотів назвати сайт Echo Bay Technology Group, щоб зберегти зв'язок з його консалтинговою компанією. Однак доменним ім'ям EchoBay.com володіла золотодобувна компанія Echo Bay Mines, і назва була скорочена до eBay.com.

3. Walmart - інтернет-магазин Walmart продає одяг, ювелірні вироби, електроніку, аксесуари для дому, книги і багато іншого. Американська компанія-ритейлер, керуюча найбільшою в світі роздрібною мережею, що діє під торговою маркою Walmart. Лідер світового рітейлу Walmart, як і минулого року, очолює світовий рейтинг Global Powers of Retailing 2013. Заснована в 1962 році в місті Роджерс (штат Арканзас) Семом Уолтоном.

4. Target - американська компанія, що управляє мережею магазинів роздрібної торгівлі, що працюють під марками Target і SuperTarget. Є шостим найбільшим рітейлером в США, слідуючи за Wal-Mart, Home Depot, Kroger, Sears і Costco (другим дискаунтером після Wal-Mart). Заснована в Міннеаполісі в 1902 році Джорджем Дейтоном і починала з торгівлі галантерейними товарами під назвою Dayton Dry Goods. 

5. Netflix - інтернет-магазин Netflix найбільший в світі сайт з онлайн прокату фільмів. Американська компанія, заснована в 1997 році. У фірми понад 40 мільйонів клієнтів у 41 країні (2013). Спочатку Netflix займалася прокатом фільмів на DVD-дисках, використовуючи модель бізнесу "DVD поштою" виключно на території США. У 1999 році був створений інтернет-сервіс Video on Demand.

Джерело: http://uk.wikipedia.org/

Розкажіть нам про свій проект!