Бло

г
6 практичних порад як дизайнерам уникати конфліктів з клієнтами

Будь-який фрілансер або дизайнерська компанія, незалежно від свого напрямку (веб, графіка, архітектура, 3д-моделювання), рівня цін та професійності, рано чи пізно стикається з конфліктними клієнтами. Творчість взагалі дуже проблемна галузь, залежна від суб'єктивної думки. Тому особливо важливо подбати про захист своїх тилів та уникати проблемних зон у стосунках з клієнтами.

AllowOverride All httpd — заборона перегляду папок в Ispmanager

Коли необхідно приховати перегляд файлів і папок сайту, достатньо прописати в корені в файлі .htaccess такий рядок Options All -Indexes. Ну або створити .htaccess в корені сайту, якщо його немає. Ніби все просто, але. А якщо в вас на сервері під ispmanager не була включена ця опція? І в вас тепер пів сотні аккаунтів? Невже тепер для кожного домену потрібно створювати файли .htaccess і прописувати налаштування? 

20 прикладів цікавого дизайну сайтів (за березень)

Впродовж місяця нам трапляється чимало сайтів, які варті уваги з точки зору дизайну, інформаційної архітектури, інтерактивності тощо. Ми вирішили зібрати їх докупи і поділитися з вами — тиждень добігає кінця, тож є час пошукати натхнення. Сюди потрапили і звичайні сайти, і портфоліо, і лендінги. Деякі з них здобули відзнаки від Awwwards, CSS Design Awards тощо.

Якого біса ти скиглиш?

Минулого вересня на IT Weekend мені пощастило побувати на доповіді Слави Панкратова зі Школи менеджерів Стратоплан. На тлі інших доповідачів він вирізнявся своєю харизмою та вмінням захопити увагу аудиторії. З того часу мені в очі періодично впадала реклама у фейсбуці, яку я успішно ігнорував. Проте нещодавно, перебуваючи у вимушеній лікарняній відпустці та вкотре гортаючи стрічку новин, вирішив все ж таки залишити свій імейл для завантаження «Чорної книги менеджера».

Раніше ми писали про сприйняття кольору. В продовження цієї теми пропонуємо вам переглянути непогану інфографіку, яку ми знайшли тут і тут. Звісно, деякі речі неначе сам Кеп писав, але, можливо, дещо для вас буде новим.

Якою була реклама в українських газетах понад 100 років тому?

В старих газетах мені найбільше подобається розглядати рекламні блоки — як на мене, це класне джерело для натхнення. От нещодавно я натрапила на кілька газет — «Діло», «Рада» та «Буковина».

Замітка для убунтівців-початківців. Як ми знаємо, компанія Adobe призупинила підтримку плеєра. Встановлення чи оновлення версії Adobe Flash Player займе не більше 2-х хвилин.

5 книжок про дизайн, які варто прочитати недизайнерам

Менеджерам, верстальникам та іншим звіряткам, що працюють у веб-студіях, рекламних агенціях тощо, а також замовникам їхніх послуг іноді доводиться оцінювати різноманітні дизайнерські рішення. Навіть якщо природа наділила вас почуттям прекрасного, ви напевне хоч раз, побачивши дизайн, що не зовсім відповідає вашим потребам, відчували себе, як той песик — розуміли, що щось не так, але сказати, в чому проблема, не могли. 

Яку інформацію має передавати логотип

Логотип є одним із найважливіших елементів іміджу компанії. Дивлячись на нього, у людини справляється враження про організацію, її цілі та діяльність. Крім того, він допомагає запам’ятати бренд та, що найголовніше — це відрізняти компанію від її конкурентів. От тому і виникає величезна проблема, коли потрібно його розробити. 

Пошук і видалення дублікатів в MySQL

Виникла проблема. По одному з наших проектів надійшов тікет з текстом: "Не оновлюються ціни для товару з артикулом 63072 m". Це інтернет-магазин з автоматичним імпортом товарів з xls даних, який ми робили сто років тому.

Хтось мусив це зробити!

Медична платформа "PeteHealth"

 

Дизайн обкладинки для книги "Столітній чоловік, що виліз у вікно і зник"

 

Платформа для референцій "LEGAL MATES"

 

FundFlow - онлайн платформа для подій

 
Розкажіть нам про свій проект!