14 кольорів про існування яких ви знали, але не здогадувались чому вони так називаються

born to die

Вважається, що чоловіки і жінки бачать кольори по-різному. Для жінок, колір помади має різні відтінки червоного  пурпуровий, яскраво-червоний, малиновий, а для чоловіків вони просто червоні.

Є нескінченна кількість кольорів і їхні назви досить суб’єктивні. Звісно, існують правила, які диктують назву кожного відтінку кольорового спектру, але в більшості випадків назви надаються умовно. Є більше десятка дивних назв кольорів, які взагалі не асоціюються з кольором, але вони мають свою невеличку історію.

1. Military Olive


Назва цього кольору з’явилася дуже просто  спочатку створили військову форму, а потім так назвали колір)

2. Daphne


Почувши слово Дафна, уявляєш собі відтінок рожевого чи м’якого жовтого кольору, але Дафна це м’який відтінок синього, і використовується він переважно в промислових проектах.

3. Amaranth


Це щось середнє між червоним і рожевим, але сказати точно до якого відтінку ближче неможливо. А взагалі це дуже жіночний колір, оскільки це назва квітки.

Наступні кольори теж несуть в собі природні мотиви!

4. Bayou


Це блакитно-зелений колір, взятий з франко-англійського терміну "водойма", яка зазвичай розташована на плоскій низинній болотяній місцевості.

5. Tortoise Shell (Панцир Черепахи)


Цей колір носить назву рідкісного виду черепах.

6. Tender Shoots


В перекладі означає "ніжні пагони дерева". З такою назвою у нас асоціюється темний відтінок коричневого або ж блідий зеленого. Але ні  це яскраво-зелений, такий як колір Жабеняти Керміта з «Маппет Шоу».

7. Sassafras


Назву кольору взяли, надихаючись природними барвами, а саме деревом Сассафрас, листя якого з зеленого кольору змінюються на темно-червоний. Але є і інший варіант, назву могли взяти також і з кори цього дерева.

   

8. Rhododendron


Назва цього кольору звучить як вид динозавра, але це також і назва ніжної квітки, яка цвіте в кущах. Її цвіт має забарвлення різних ягідних кольорів, але найбільш впізнаваний є колір на зображенні вище…

9. Coquelicot (з французької мови «Мак»)


На сонці Мак має червоний колір, але якщо придивитись уважніше, то можна сказати, що колір помаранчевий. Він є точно таким як на зображенні.

10. Campanula (Дзвіночок)


Дзвіночок  це також назва квітки, а назва кольору, взята саме з подвійних квітучих дзвіночків, з блідо синьо-фіолетової комбінації.

11. Labrador


Ви здивовані чому це не колір улюбленого домашнього пса?! Лабрадор  це відтінок синього, що бере свою назву від мінерального лабрадориту, бірюзової магматичної породи.

12. Gloxinia


Глоксинія звучить як елемент, який використовується в наукових проектах, але це ім'я походить від назви дуже гарненької квітки.

13. Limoges


Лімож  місто у Франції, де башта і купол залізничного вокзалу Gare des Bénédictins пофарбовані в блідо-блакитний колір, який назвали Лімонж.

14. Marsala (колір 2015 року)


Цей колір, компанія Pantone, визнала кольором 2015 року. Він несе в собі тепло і стриманість та асоціюється з природним кольором і це правильно, адже Марсала  це Сицілійське вино. Воно має темно-насичений колір і навіть якщо на етикетці написано, що марсала біла, колір її насправді темно-коричневий, як карамель.

Якщо ви також знаєте цікаві назви кольорів та історію їх походження, поділіться з нами у коментарях). Неважливо чи це колір фарб, олівців чи Pantone і т.д.

Розкажіть нам про свій проект!