Бло

г

Що спільного у презерватива і технічного завдання (ТЗ)? Насправді, значно більше ніж здається на перший погляд. Для того, щоб відповісти на це цікаве запитання, давайте спробуємо спочатку проаналізувати — що таке ТЗ і для чого воно потрібне.

Як обрати найкращий дизайн

Як і кожен процес в житті, розробку сайтів можна розділити на етапи. І ось, коли вже узгоджені усі деталі проекту та підписано технічне завдання, для клієнта наступає один з найважчих етапів проекту. Йому присилають дизайн-концепцію майбутнього сайту і потрібно на свій страх та ризик прийняти рішення стосовно нього. Зрозуміло, що від цього рішення залежить в значній мірі подальша доля веб-проекту.

Для будь-кого, хто хоч трохи слідкує за тенденціями в дизайні (веб-дизайні та дизайні інтерфейсів), вже давно не секрет, що сучасним трендом є плоский (flat) стиль. Після того як впав останній бастіон "іконографіки" і компанія Apple випустила iOS7, навіть останній скептик змушений визнати, що найблищі кілька років в моді буде мінімалізм.

Загалом процес розробки сайту можна розділити на п’ять етапів (формування технічного завдання, розробка дизайну сайту, верстка дизайн-макетів, підключення до адміністративної частини та програмування, наповнення сайту інформацією). Як на мене усі вони є рівноцінно важливі для того, щоб на виході можна було отримати справді якісний продукт. Проте досить часто трапляється, що власники сайтів забувають про останній етап – внесення контенту сайту. От і появляється в інтернеті величезна кількість сайтів, які або ж взагалі ненаповнені, або ж вони залишаються на рівні, на якому їх здав розробник сайту і оновлюються вкрай рідко.

На момент створення блогу передбачалось, що гілку "Дизайн" будуть наповнювати власне дизайнери. Але, оскільки зараз всі дизайнери страшенно зайняті і роблять перерви в роботі лише на сон і прийом їжі (а одного з них ще і в армію забрати хочуть), написати статтю довелось мені.

Емейл-маркетинг напевно є найбільш суперечливим видом інтернет-реклами, який викликає велику кількість запитань і стільки ж пустих відповідей. Більшість з нас, таке враження, що стоїть на роздоріжжі: ніби і хоче спробувати, і тим самим залучити нову цільову аудиторію, а ніби і боїться. Звичайно, можна довго описувати усі переваги, які може дати нам розсилка емейл-повідомлень, проте я б не хотіла переконувати у «цілющих» властивостях емейл-розсилки. Є одне українське прислів'я: «Вовка боятися — в ліс не ходити». Спробуйте, і ви самі зможете дати відповідь, чи ефективне це рішення для вас, чи ні.

Часто при розробці проекту виникає потреба в обрізанні строки. Якщо використовувати кодування WINDOWS  проблем нема, а от якщо ми перейшли на UTF-8! Про це ми сьогодні і поговоримо.

Про зростання українського інтернет-ринку не писав хіба що лінивий. Кожне онлайн-видання наводить свої космічні цифри з дев'ятьма нулями, ілюструючи тенденцію зміни кількості замовлених через інтернет товарів. Кількість українських інтернет-користувачів вже майже перевалила за половину населення країни, а соціальними мережами користується вже кожен 5-тий українець. Бізнес-сегмент теж не відстає: не мати сайту компанії, або хоча б сторінки в онлайн-каталозі вже вважається поганим тоном. Акціонерні товариства взагалі забов'язані законом мати власні веб-сторінки в інтернеті.

Якщо ви не знаєте що таке Twitter Bootstrap  тоді вам туди. Google-code-prettify  це зручна реалізація підсвічування синтаксису великої кількості мов програмування і розмітки. Сьогодні ми з вами коротко розглянемо найпростіший приклад інтеграції бутстрапа з описуваним модулем.

Google-code-prettify vs bootstrap twitter

Сьогодні ми розглянемо основні моменти, які варто знати при роботі з HTML5 і зверстаємо базовий HTML5-шаблон.

html 5 and css3

Хоча стандарт HTML5 офіційно не затверджений, використовувати його можна вже зараз. Більшість браузерів вже розуміють нові структурні елементи. Для його використання досить додати новий doctype.

Хтось мусив це зробити!

Медична платформа "PeteHealth"

 

Дизайн обкладинки для книги "Столітній чоловік, що виліз у вікно і зник"

 

Платформа для референцій "LEGAL MATES"

 

FundFlow - онлайн платформа для подій

 
Розкажіть нам про свій проект!